torsdag 20 juni 2013

Världens godaste glasstårta - Mjölkchokladtårta

En enkel och god tårta som jag verkligen kan rekommendera är mjölkchokladtårta med varma hallon. Hittade receptet på Arla.se.


Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 3 st äggvitor
  • 4 msk kakao
  • rivet skal av 1 st apelsin

Fyllning:

  • 5 dl Arla® vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 st äggulor

Garnering:

  • hallon
  • hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:

  • 600 g hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar