måndag 23 augusti 2010

Födelsedagstårta nummer 3


Den här tårtan var god, väldigt enkel och uppskattad av de personer som fick äta den. Jag dekorerade tårtan vid servering, det är ju ingen svår dekoration precis :)

Innehåll:
150
g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
madelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
florsocker att pudra på kakan vid servering

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.

Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär och pudra över florsocker.

Födelsedagstårta nummer 2


Här kommer tårta nr 2. Det är en enkel gräddtårta med chokladpudding och hallonmousse i. Den påminner om de tårtor som man alltid gjorde när man var lite. Det var alltid chokladpudding i dem och ofta med mosad banan eller jordgubbar.
Jag hade inte lust att göra en avancerad tårta så jag körde på den enkla stilen och ibland är det nästan godare:)

Tårtan är dekorerad med hackad daim, hallon och blåbär.

Pinocchiotårta


Jag ville ha en enkel tårta till min födelsedag. Därför bestämde jag mig för att baka en pinocchiotårta. Så klart glömde jag att ta kort på tårtan innan jag började servera den. Men här kan ni ungefär hur den ser ut. Jag kan rekommendera den till alla för den är super god!!

Ingredienser
Sockerkaksbotten:
75 g smör / margarin
2 dl florsocker
5 äggulor
1 ½ dl Vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandelspån (35 g)

Fyllning:
Rårörda hallon
3 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna med bakpapper, 30 x 40 cm.

Rör socker och margarin pösigt. Blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och rör ned det med mjölken i smeten. Bred ut smeten på plåten.

Vispa äggvitorna till marängsmeten till hårt skum. Vänd försiktigt ned sockret.

Bred marängen ovanpå kaksmeten, den skall räcka ut till kanterna. Strö över mandelspån.
Grädda tårtan i ca 20 min till ljusbrun färg. Låt kakan svalna. dela kakan i 2 bitar, jämna till kanterna.
Bred ut hallon på en av bottnarna. Vispa grädden och bred över hallonen.

söndag 22 augusti 2010

Namngivningstårta


En arbetskompis beställde två tårtor till hennes små söta tvillingar Sebastian och Alexander. Tårtan var till deras namngivningsdag. Den ena tårtan skall föreställa ett ägg med en tvillingpar på då det är enäggstvillingar. Försökte skoja till det lite :)

Sommarens bakning


Lite bakning har de blivit i sommar men inte mycket. Det har varit skönt att haft en bakfri period så att suget får komma tillbaka:) Det första inlägget är på de smörgåstårtor som jag bjöd på när jag fyllde år tidigare i augusti. Det är inte de vackraste tårtorna! Men de var goda, vilket är det viktigaste eller hur?

Tårtan på plåten innehåller:
Landgång och kavring
Fyllning 1: Leverpastej, bostongurka, grädde och vitpeppar
Fyllning 2: Rökt skinka, pepparrot och grädde
Spacklad med majonnäs
Garnerad med ishavsröra på toppen, räkor, ägg, salladsblad, tomat, gurka och citron.

Den runda tårtan nedan är en tonfisktårta som är super enkel att göra. Kan verkligen rekommendera en då den inte blir så dyr heller.


Tonfisktårtan innehåller:
Tre lager med hönekaka
2 burkar tonfisk i vatten
1 riven lök
Dill
Majonnäs
Gräddfil
Garnerad med ägg, gurka och tomat.