lördag 31 oktober 2009

Halloween Cupcake


Ikväll skall vi på middag vid mina föräldrar. Tänkte dagen till ära ta med mig halloween inspirerade cupcakes. Frostingen blev lite lös tycker jag. Någon som har ett bra tips eller recept så mottages det med stor glädje :)

Hittade ett härligt recept på choklad cupcakes som jag har testat. Har inte smakat någon ännu men jag känner på mig att de är super goda ;)

Kladdig choklad cupcake
Cream Cheese Frosting
Dekoration gjorda i sp

PS: Glöm inte att vara med in min tävling och vinn boken Kakfest. Klicka på länken

Kladdiga choklad cupcakes

Hittade det här receptet på sidan DagensMuffins. Verkade super gott och påminner väl egentligen om helt vanlig kladdkaka :) Men ack så gott!

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarin eller smör
20 rutor mörk blockchoklad

Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-15 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg en ruta blockchoklad på varje muffins och låt smälta.

torsdag 29 oktober 2009

Manchester United tårta


Tårtan är bakad till en på jobbet som skall byta avdelning. Så personerna på hans avdelning bad mig att baka en tårta i Manchester United team med frasen "Lycka till Johan". Super kul! Hoppas att han som får tårtan imorgon ser att jag försökt att göra loggan till hans favorit fotbollslag:)

Innehåll:
Mormors tårtbotten
Rårörda hallon
Vaniljkräm
Grädde
Spacklad med smörkräm
Täckt med SP

måndag 26 oktober 2009

Firar med en tävling!!

Jag har uppnått 5000 besökare på min sida!! Detta tänkte jag självklart fira med en tävling!

Kommer att lotta ut ett exemplar av boken Kakfest av Helene S Lundberg. En super härlig bok med många inspirerade bilder och recept samt tydliga steg-för-steg-bilder hjälper dig att lyckas!

Vill du vara med och tävla?
Lämna då en kommentar om vilken som är din godaste kaka att baka till ditt kalas.
För större vinst chanser: Länka till tävlingen med både text och bild i din egen blogg. Ange i kommentaren att du har länkat.

Sista tävlingsdagen är den 6 november.

Lycka till!:)

lördag 24 oktober 2009

Barnkalas


Idag fyller lilla Felix 3 år. Han är son till min vän och han önskade sig en grön tårta med en bil på. Jag fick grund ide´av tårtan från bloggen Baka baka liten kaka. Men har gjort min egen design på den :) Nu hoppas vi bara på att Felix tycker om den. Det är ju de som är det viktigaste!:)

Innehåll:
Mormors tårtbotten
Rårödra hallon
Vaniljkräm
Grädde
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan och SP

fredag 16 oktober 2009

Bröllopstårta


Idag är det min kära barndomsvän Hannas bröllopsdag! Jag fick äran att göra hennes bröllopstårta. Super nervöst! Men Hanna och Jörgen verkade nöjda med resultatet i alla fall :) Det är ju de som räknas. Vi får se ikväll hur den smakar när den serveras till alla gäster.
Det är sammanlagt 7 tårtor men jag hann tyvärr bara ta kort på tårtställningen och en tårta som blivit lite blöt av regnet under transporten mellan kylen i uthuset och köket.

Tårtan innehåller chokladgrädde och hallonmousse.


091018: Tårtan var god och brudparet och gästerna verkade mycket nöjda:)

söndag 11 oktober 2009

Gammelmormors tårtbotten

Ett recept på en enkel tårtbotten. Jag fick det av min mamma som jag tror att min gammelmormor har använt. Detta är det receptet som jag alltid använder när jag bakar min tårtor.

Ingredienser

Stor

(28 cm)

Mellan

(24 cm)

Liten

(20 cm)

Ägg

8 st

4 st

3 dl

Socker

7,5 dl

3 ,75 dl

3 dl

Vetemjöl

8 dl

4 dl

3 dl

Bakpulver

5 tsk

2,5 tsk

2 tsk

Het vatten

16 msk

8 msk

6 msk


Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop bakpulver och mjöl i en skål. Blanda sen försiktigt ned det i smeten varvat med det kokheta vattnet.

In i ugnen ca 40 minuter på ca 175 – 180 grader.

Frystid ca 6 månader.

fredag 9 oktober 2009

Guldbröllop 10 oktober



Idag har min sambos mormor och morfar guldbröllop!! Så underbar härligt att varit gift i 50 år! Idag skall familjen samlas för att fira. Jag fick den stora äran att göra deras tårta. Den skulle vara vit med rosor och guldringar. Innehållet fick jag välja för dem. Jag valde att göra en tårta med jordgubbsmousse och champangemousse.
Jag har aldrig testat champangemousse men tänkte att det kan väl aldrig vara fel när det väl skall firas. Men så här i efterhand blir jag lite nervös om det kommer att smaka gott. Vi får hålla tummarna!!!

Mormors tårtbotten
Jordgubbsmousse
Champangdemousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med marsipan

Champangemousse

Testade att göra champangemousse idag. Om jag skall göra om det så kommer jag att använda lite mer gelantin. Den blev lite lös.
7 g gelatinpulver
3 msk vatten
drygt 3 dl champange
drygt 3 dl vispgrädde
2 äggvitor
knappt 1 dl socker

Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet. och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig. Rör ner champangen. Vispa grädden. Vänd ner champangegeléet i grädden och låt stå kallt. Rör tills det börjar stelna. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa till blank smet. Vänd försiktigt ner i den stelnade smeten.

onsdag 7 oktober 2009

Hello Kitty tårta


En tjej på jobbet har en dotter som fyller år imorgon. Jag fick äran att göra en liten tårta till tösen. Det blev en färglad Hello Kitty tårta.

Mormors tårtbotten
Hallonmousse
Chokladkräm
Spacklad med smörkräm
Täckt med SP